Qui som

logo_la_cal

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) va néixer el 23 d’abril de 1996 amb la voluntat de fer un treball de xarxa entre associacions i persones a títol individual d’arreu del país, que volguessin implicar-se en un projecte basat en tres grans objectius:

Garantir un futur digne per la nostra llengua, tot reivindicant polítiques actives que en promoguin l’ús social i n’afavoreixin la plena normalització. I, paral·lelament, incidir en la presa de consciència de la gent respecte aquest fet.

Acabar amb la menysvaloració de la nostra cultura i, per tant, presentar-la arreu del món com el que és: una cultura innovadora, integradora i desacomplexada.

Reclamar el reconeixement de la unitat i l’oficialitat de la llengua catalana en tot el seu territori: de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

La CAL es vertebra en nuclis territorials des d’on es pot actuar de manera més directa mitjançant actuacions adreçades a cada lloc concret. Actualment hi ha 21 nuclis constituïts arreu dels Països Catalans, però la majoria es concentra en el Principat de Catalunya. A més a més, avui ja són més de 700 les persones sòcies de l’entitat.

Les nostres eines de treball són la mobilització i la conscienciació de la població mitjançant activitats adreçades a promoure la nostra cultura i llengua. Pretenem que la gent gaudeixi d’una normalitat catalana, i a la vegada, s’adoni de la seva necessitat. Així doncs, mitjançant un discurs volem fer veure a les persones l’anormalitat —no només cultural i lingüística— en què vivim.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s